Κατάληψη Δημόσιου χώρου από ιδιώτες

Σε πολλές οδούς της πόλης ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν επεκτείνει τις μάντρες τους πέραν της νόμιμης πρασιάς τους, όπως για παράδειγμα στις οδούς Σουλίου, Εθνικής Αντιστάσεως, Αν. Ρωμυλίας, Ελαιών, περιορίζοντας το πλάτος του δρόμου και εξαφανίζοντας τα έτσι κι αλλιώς στενά πεζοδρόμια. Για να μη μιλήσω για τις σιδηροκατασκευές πέραν της ρυμοτομικής γραμμής προκειμένου να χωρέσει κάθετα το αυτοκίνητο, θυσιάζοντας το χώρο του πεζοδρομίου. Ας αρχίσουμε λοιπόν με κάτι τόσο απλό. Όσοι καταπατούν αυθαίρετα δημόσιο χώρο να υποχρεωθούν να τηρήσουν τους νόμους και να αποδώσουν στην πόλη το δημόσιο χώρο που οικειοποιούνται.

  1. Δεν είναι είναι τόσο απλό αυτό. Μπορεί να φαινόταν σε ένα κράτος δικαίου ως απλή διαδικασία, όμως δεν φταίνε μόνο οι ιδιώτες. Φταίει και το δημόσιο!! Πολλά δεν ορίζονται από τη νομοθεσία σωστά.

  2. Moysis Oustampasidis

    Έχει παραγινει το κακό. Ισχυει. Η νομοθεσία υπάρχει, διάθεση για επιβολή του νόμου δεν υπάρχει. Τι είναι αυτό το χάλι στην 25ησ Μαρτιου; Ποιος παραχωρεί την άδεια στα καταστήματα να έχουν βγει τόσο έξω με πασης φύσεως “υπέρ”κατασκευές;

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *