Ποδηλατόδρομος προς Προαστιακό και πάρκο Τρίτση

Η πόλη μας έχει το χαρακτηριστικό να βρίσκεται χτισμένη σε πλαγιά, κάτι που δυσκολεύει τη μετακίνηση με ποδήλατο προς τις κεντρικές αρτηρίες και το σταθμό του μετρό στο Περιστέρι. Εκείνο που μπορεί να γίνει όμως είναι να δημιουργηθεί ισόπεδη όδευση μικρού πλάτους (2μιση μέτρων) στους πρόποδες του βουνού και σε χαμηλό ύψος, ακριβώς πάνω από τα τελευταία σπίτια και προς τον σταθμό του Προαστιακού στα ανω Λιόσια, ως διαπροαστιακός ποδηλατόδρομος που από τη μια θα συνδέει αδιάλειπτα (χωρίς διασταυρώσεις με οδούς) την πολή μας με το σταθμό, και από την άλλη θα αναδεικνύει την ομορφιά του τοπίου και κυρίως την εκπληκτική τοποθεσία του προφήτη Ηλία. Ο ποδηλα΄τοδρομος θα ακολουθεί το δρομάκι από το νεκροταφείο μέχρι τον προφήτη Ηλία (όπου θα αναδειχθεί ως σημείο ξεκούρασης και αναψυχής) και θα συνεχίζει προς Καματερό. Θα υπάρχει αναμονή για μελλοντική επέκταση προς το θέατρο Πέτρας, ενώ από την άλλη πλευρά θα είναι πολύ κοντά στην παλιά γραμμή του τρένου, με πιθανές μελλοντικές επεκτάσεις προς πάρκο Τρίτση και πάνω από την Αττική οδό.
Παντού στον ποδηλατόδρομο θα υπάρχουν πινακίδες που θα περιγράφουν τη βιοποικιλότητα του βουνού και την ανάγκη προστασίας της. Προτεινόμενα σημεία στάσης θα δημιουργήσουν εξαιρετικό ενδιαφέρον για όλους τους ενθουσιώδεις υποστηρικτε΄ς της ποδηλασίας και θα είναι ευκαιρία για τις περιβαλλοντικές οργανώσεις να δραστηριοποιηθούν. Ο Προφήτης Ηλίας θα αναδειχθεί σε αυτό που θα έπρεπε να είναι, το πιο φωτεινό σημείο του λεκανοπεδίου.
Η πόλη μας (μέσω του ποδηλατικού-δρομικού συλλόγου Οδυσσέας) διαθέτει εξαιρετική τεχνογνωσία και στο ποδήλατο και σε καινούριες χαράξεις μονοπατιών. Παραμένω στη διάθεσή σας για την υποστήριξη της ιδέας με επαρκέστερη στοιχειοθέτηση.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *